Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bővebb információ
Menü

Kristály csillárok az igazi elegancia jegyében

Az általunk forgalmazott kristály csillárok között a modern, design kristály lámpáktól, a rusztikus kristály csillárokon át, a klasszikus kristály csillárokig mindent megtalál.

Lámpaszaküzlet, az online lámpaáruház
Rendezés:

A csillogás és az elegancia szimbóluma a kristály csillár

kristály csillárok évszázadok óta díszítik otthonainkat.  Jelenleg nagyon sok formájú és stílusú kristály csillár elérhető a piacon. Ezeknek a csillároknak az értékét a felhasznált anyagok minősége, a felületkezelés minősége és felhasznált kristályok minősége határozza meg.

Kínálatunkban a legolcsóbb kristályhatású műanyag díszítésű vagy préselt üveg díszekkel készített fém csillár mellett megtalálhatóak a Török( K9 kristály) kristályokkal, és az igazi minőséget képviselő Schöller, vagy Swarovski kristályokkal díszített csillárok is. Ezeket a lámpákat a legtöbbször már 24 karátos aranyozással kapja a még nagyobb csillogás kedvéért. 

 

A kristály csillár története

 

A csillár szó mindig egyet jelentett a luxussal, az érzékenységgel és a gazdagsággal. Még a legalapvetőbb 14. és 15. századi első csillárok csak a gazdagok számára voltak elérhetőek.

 

A csillár szót először Angliában, a 14. század végén használták, a latin candela, szóból származik, gyertyát jelent.

 

A kristály ma is szorosan kapcsolódik a csillárhoz, de az első kristály csillár a 16. század végén jelent meg. Kezdetben természetes drágaköböl vagy féldrágakőből tervezték, amelyet rendkívül nehéz vágni. Az ilyen a drágakőből készített kristálycsillár nagyon drága volt, mivel minden medál drága kőből volt faragva, és egy aranyozott ezüst fémszerkezetből lógtak, így csak néhány ember számára volt elérhető.

A kristály csillár a XVIII. században keztdte meg igazán töretlen szárnyalását. Ebben az időszakban már az Olasz és a Cseh kristály csillárok is egyre jobban kezdtek elterjedni. ( Mária Terézia Osztrák főhercegnő is Cseh  kristály csillárt kapott ajándékba koronázása alkalmából).

Egyre több palotában, koncertteremben fordult elő.

A mai napig töretlen a népszerűsége a klasszikus angol és a Mária Terézia stílusú kristály csillároknak is, de emellett természetesen rengeteg modern változattal is találkozhatunk.

Manapság a kristály csillárok sokféle minőségű kristálydísszel és fém vázzal készülnek, de az igazi, jó minőségű kristály csillárok továbbra is az előkelő kategóriába tartoznak.

Keresés