BLOG

A mennyezetre szerelhető LED sínrendszerek modern és rugalmas világítási megoldást kínálnak, amelyek különösen jól illenek minimalista és kortárs enteriőrökbe. Az ilyen rendszerek nemcsak esztétikusak, hanem funkcionalitásuknak köszönhetően kiválóan testreszabhatók is. A következőkben bemutatom, hogyan érdemes megtervezni egy ilyen rendszert, különös tekintettel a mellékelt képen látható példára.

Mikor és hol válasszunk meleg, természetes, vagy hideg fényű LED lámpát?

A megfelelő világítás kiválasztása otthonunkban vagy munkahelyünkön nem csak esztétikai kérdés, hanem komoly hatással van közérzetünkre, hatékonyságunkra és akár egészségünkre is. A LED világítástechnológia fejlődésével már nem csak az energiatakarékosság és a hosszú élettartam számít, hanem az is, hogy a fény színét – azaz a színhőmérsékletet – is a saját igényeinkhez igazíthassuk. Ebben a blogbejegyzésben a www.lampaszakuzlet.hu szakértőjeként bemutatjuk, hogy hol és mikor érdemes meleg, természetes vagy hideg fényű LED lámpát választani, és mikor van szükség olyan lámpára, ami mindhárom színhőmérsékletet képes biztosítani.

Mi az IP védelem?

Az IP (Ingress Protection - behatolás elleni védelem) kód egy nemzetközi szabvány, amely megadja az elektromos berendezések védelmének mértékét külső behatások, mint például por és víz ellen. Az IP kód két számjegyből áll: az első a szilárd tárgyak elleni védelem szintjét, a második pedig a víz elleni védelem szintjét jelöli.

A továbbiakban megismerheti a legfontosabb tudnivalókat!

November 10-e nem csupán egy átlagos őszi nap a magyar fővárosban, hanem egy korszak végét jelenti a hazai világítástechnikai piacon. Az Orion Leuchten, egy negyedik generációs családi vállalkozás, mely szenvedélyét a fény általi térformálásban találta, magyarországi képviselete, a Molecz Fény Kft. ezen a napon végleg bezárja be kapuit.

Az általuk forgalmazott lámpákat ezentúl Magyarországon már csak a weben, a www.lampaszakuzlet.hu  webáruházában lehet megvásárolni.

Az USB-kimenettel rendelkező lámpák a modern technológia és a funkcionális dizájn tökéletes ötvözetei, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet. A kényelem és az innováció összhangja teszi ezeket a lámpákat kiváló választássá otthoni és irodai használatra egyaránt. A lámpák USB-portja lehetővé teszi, hogy egyszerűen és gyorsan töltsük fel mobiltelefonunkat, táblagépünket vagy egyéb USB-töltésre alkalmas eszközeinket anélkül, hogy további töltőket vagy konnektorokat kellene használnunk.

A modern világítástechnika nem csak otthonainkban, de éttermeinkben is egyre nagyobb teret hódít. Az elmúlt években egy különleges trend kezdett elterjedni a vendéglátóiparban: a hordozható akkumlátoros lámpák megjelenése az éttermi asztalokon. De miért váltak ennyire népszerűvé ezek a lámpák, és milyen előnyöket kínálnak?

Az otthonunk világítása fontos szerepet játszik a belső tér hangulatának és stílusának meghatározásában. Az állólámpák nemcsak hasznos megvilágítást biztosítanak, hanem dekoratív szerepet is játszhatnak otthonunkban. De hogyan válasszuk ki a megfelelő állólámpát otthonunkhoz?

Ahogy gyermekünk növekszik és fejlődik, a szobája többfunkciós térként szolgál: alvóhelyként, tanulósarokként, játszótérként és akár alkotóműhelyként is. Ahhoz, hogy mindez zavartalanul működjön, a megfelelő világítás elengedhetetlen. Lássuk, hogyan alakíthatjuk ki a legjobb világítást a gyerekszobában!

Az otthonunkban található világítás nem csak azért fontos, hogy lássunk a sötétben, hanem nagyban hozzájárulhat a hangulatunkhoz, a komfortérzetünkhöz és akár az egészségünkhöz is. A jó minőségű és energiatakarékos világítás kiválasztása nem csak pénzt takaríthat meg számláinkon, hanem hosszú távon jelentősen befolyásolhatja mindennapi életünket is.

Az alábbi öt pontban összeszedtük ezeket a szempontokat.

A nappaliszoba a családi élet központja, ahol számos különböző tevékenység zajlik, így a megfelelő megvilágítás kialakítása különösen fontos ebben a térben. Az alábbiakban bemutatunk néhány hasznos tippet, hogy különböző típusú világítótestekkel hogyan alakíthatsz ki kellemes és funkcionalitást biztosító világítást a nappaliszobádban.

A fürdőszobai megvilágítás tervezése nem csak az otthonunk stílusának és dekorációjának kialakítására irányul, hanem a fürdőszoba kényelmére és biztonságára is. A megfelelő megvilágítás kiválasztása nem csak segít a fürdőszoba funkcióinak kielégítésében, hanem javítja a fürdőszoba biztonságát is. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet a fürdőszobát megfelelően megvilágítani a funkciók, a stílus, a kialakítás és a biztonság szempontjából.

A megfelelő világítás kiválasztása otthonunkban nem csak az esztétikai értékekre fókuszál, hanem az egészségünkre is hatással van. A rosszul megválasztott világítás káros hatással lehet a szemünkre, a hangulatunkra és az általános közérzetünkre is. A CCT LED lámpa azonban lehetőséget biztosít a szemünk és a hangulatunk számára ideális világítás kiválasztására.

Az új csilllár felszerelésének nem kell feltétlenül nehéznek lennie. Bár a  csillárok nagy és gyönyörű világítótestek, amelyek a szoba központi elemeként szolgálhatnak.

Emmek a praktikus útmutatónak, hogy gyorsan megtanulhatja, hogyan kell biztonságosan és helyesen felszerelni a csillárokat a tartós vonzerő érdekében.

Nyáron még a legkisebb erkély is félreeső visszavonulássá válik. Nagyon hangulatos a megfelelő megvilágítással. A gyertyák gyakran túl sötétek. A belülről származó fény pedig csak a rovarokat csábítja be a házba; Ráadásul ez nem igazán otthonos. Tehát: Az erkélynek megvannak a saját világítási megoldása.

 

Az éjszakai kertek, teraszok és erkélyek hangulatos világítása hozzájárulhat ahhoz, hogy az otthonunk még vonzóbb és élvezetesebb legyen. Azonban az állandóan telepített kültéri lámpák nem mindig megoldás a szabadtéri világításra, különösen ha szükséges a lámpa helyének gyakori változtatása. Erre az esetre az ideális megoldás a mobil kültéri lámpák használata.