Kérdése van? Keressen minket telefonon vagy írjon E-mail-t!

+36203670695

info@lampaszerviz.hu

H-P: 9:00-17:30

 

BLOG

A modern világítástechnika nem csak otthonainkban, de éttermeinkben is egyre nagyobb teret hódít. Az elmúlt években egy különleges trend kezdett elterjedni a vendéglátóiparban: a hordozható akkumlátoros lámpák megjelenése az éttermi asztalokon. De miért váltak ennyire népszerűvé ezek a lámpák, és milyen előnyöket kínálnak?

Az otthonunk világítása fontos szerepet játszik a belső tér hangulatának és stílusának meghatározásában. Az állólámpák nemcsak hasznos megvilágítást biztosítanak, hanem dekoratív szerepet is játszhatnak otthonunkban. De hogyan válasszuk ki a megfelelő állólámpát otthonunkhoz?

Ahogy gyermekünk növekszik és fejlődik, a szobája többfunkciós térként szolgál: alvóhelyként, tanulósarokként, játszótérként és akár alkotóműhelyként is. Ahhoz, hogy mindez zavartalanul működjön, a megfelelő világítás elengedhetetlen. Lássuk, hogyan alakíthatjuk ki a legjobb világítást a gyerekszobában!

Az otthonunkban található világítás nem csak azért fontos, hogy lássunk a sötétben, hanem nagyban hozzájárulhat a hangulatunkhoz, a komfortérzetünkhöz és akár az egészségünkhöz is. A jó minőségű és energiatakarékos világítás kiválasztása nem csak pénzt takaríthat meg számláinkon, hanem hosszú távon jelentősen befolyásolhatja mindennapi életünket is.

Az alábbi öt pontban összeszedtük ezeket a szempontokat.

A nappaliszoba a családi élet központja, ahol számos különböző tevékenység zajlik, így a megfelelő megvilágítás kialakítása különösen fontos ebben a térben. Az alábbiakban bemutatunk néhány hasznos tippet, hogy különböző típusú világítótestekkel hogyan alakíthatsz ki kellemes és funkcionalitást biztosító világítást a nappaliszobádban.

A fürdőszobai megvilágítás tervezése nem csak az otthonunk stílusának és dekorációjának kialakítására irányul, hanem a fürdőszoba kényelmére és biztonságára is. A megfelelő megvilágítás kiválasztása nem csak segít a fürdőszoba funkcióinak kielégítésében, hanem javítja a fürdőszoba biztonságát is. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet a fürdőszobát megfelelően megvilágítani a funkciók, a stílus, a kialakítás és a biztonság szempontjából.

A megfelelő világítás kiválasztása otthonunkban nem csak az esztétikai értékekre fókuszál, hanem az egészségünkre is hatással van. A rosszul megválasztott világítás káros hatással lehet a szemünkre, a hangulatunkra és az általános közérzetünkre is. A CCT LED lámpa azonban lehetőséget biztosít a szemünk és a hangulatunk számára ideális világítás kiválasztására.

Az új csilllár felszerelésének nem kell feltétlenül nehéznek lennie. Bár a  csillárok nagy és gyönyörű világítótestek, amelyek a szoba központi elemeként szolgálhatnak.

Emmek a praktikus útmutatónak, hogy gyorsan megtanulhatja, hogyan kell biztonságosan és helyesen felszerelni a csillárokat a tartós vonzerő érdekében.

Nyáron még a legkisebb erkély is félreeső visszavonulássá válik. Nagyon hangulatos a megfelelő megvilágítással. A gyertyák gyakran túl sötétek. A belülről származó fény pedig csak a rovarokat csábítja be a házba; Ráadásul ez nem igazán otthonos. Tehát: Az erkélynek megvannak a saját világítási megoldása.

 

Az éjszakai kertek, teraszok és erkélyek hangulatos világítása hozzájárulhat ahhoz, hogy az otthonunk még vonzóbb és élvezetesebb legyen. Azonban az állandóan telepített kültéri lámpák nem mindig megoldás a szabadtéri világításra, különösen ha szükséges a lámpa helyének gyakori változtatása. Erre az esetre az ideális megoldás a mobil kültéri lámpák használata.